Jdi na obsah Jdi na menu
 


bůček

30. 9. 2011

4 porce, 1,2 kg vepřového bůčku s kůží, sůl, 4 lží ce světlé

sójové omáčky, 5 lžic ananasové šťávy, 1 lžička koření karí,

1 menší ananas, 250 g mletého vepřového masa,

30 g strouhanky, 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce tymiánu,

hrubě mletý pepř, 250 ml masového vývaru,

3 snítky tymiánu, 500 g šalotky

1. Maso omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nařízneme. Do

povrchu vetřeme sůl. Na vnitřní straně maso nařízneme a rozložíme do plátu.

2. Rozmícháme sójovou omáčku, ananasovou šťavu a karí.

Směsí maso pokapeme a necháme 2 hodiny odležet.

3. Ananas nakrájíme na kostičky. Polovinu rozmixujeme a

smícháme s mletým masem, strouhankou, vejci, hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejeme na 225 °C.

4. Maso naplníme nádivkou, stočíme a převážeme. Dáme do

pekáče a podlijeme. Přidáme tymián a pečeme asi 75 min.

5. Asi po 45 min. přidáme oloupané šalotky a kostičky

4 porce, 1000 g bůčku, sůl, 12 strouž ků česneku, 10 kuliček

pepře, 5 bobkových listů. Na kašičku:15 rozmačkaných

stroužků česneku, kari koření, sůl, mletá sladká paprika,

Bůček vužších kusech dáme do hrnce svodou, přidáme sůl,

rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.

Ještě teplý bůček vykostíme.

Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně

promícháme. V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolu do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zá:,–(ně neochutnáváme –

už by nevydržel.

Příloha– pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb– se

vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).

 

grilovací koření, worchesterová omáčka, tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat, bude mít barvu zhruba jako na obrázku.

 

ananasu. Pečeni občas přeléváme šťávou.

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA