Jdi na obsah Jdi na menu
 


PIKANTNÍ SRNČÍ ŘÍZKY

24. 10. 2010

Z kýty odleželého srnce nakrájíme tenké řízky, naklepeme je osolíme, opepříme, posypeme lehce hladkou moukou a rychle opečeme na rozpáleném sádle na pánvi. Osmažíme do červena cibulku a vložíme na ni řízky, přidáme kávovou lžičku papriky, zalijeme vývarem a dáme asi 10 zrnek pepře. Dusíme pod pokličkou do měkka. Měkké řízky vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou, ve které rozkvedláme mouku. Přidáme citrónovou šťávu a kůru, lžíci hořčice, omáčku dobře povaříme a přecedíme Před podáváním dáme do omáčky na másle udušenou a na jmné nudličky nakrájenou mrkev, celer, nakládané hříbky a okurku. Příloha: knedlíky nebo makaróny.

Autor: Kuchařské předpisy od Josefa Hřebce, první vydání 1952

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA