Jdi na obsah Jdi na menu
 


Utopenci

5. 12. 2010

 

Beanovi utopenci

Unikátní technologie výroby této národní pochoutky


 

Ingredience:

Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.


 

Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.


 

Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.


 

Postup:

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.


 

Příprava utopenců: Buřty oloupeme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….


 

Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.

 

 

Utopenci v ohavném nálevu

Suroviny

buřty, cibule, pepř 4polevkove lžíce kečupu, octa, oleje, hořčice a worchesterové omáčky a dvojnásobek vody. kávová lžička soli, pepře, chilli

Postup:

Buřty oloupeme, překrojíme napůl vložíme do lahve. Pak opepřit, dát vrstvu cibule a opakovat do požadovaného množství. Nálev necháme přijít do varu, odstavíme a ještě horky naléváme k buřtům.

Utopenci v pivním nálevu

Suroviny:

1 flaška černého piva, buřty, bobkový list, chili, cibule, pepř, sůl

Postup:

Nálev vytvoříme povařením černého piva s kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření, bobkový list, cibuli. Buřt spojíme špejlí. V nálevu necháme uležet cca týden

 

 
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA